BIO

Tereza Vítů (1992) je česká herečka, žijící v Praze. Vystudovala hudebně-dramatické oddělení Pražské konzervatoře, kde mezi její pedagogy patřili např. Kateřina Vlková, Veronika Žilková, Milan Kačmarčík nebo Jan Potměšil. Ještě při škole nastoupila do angažmá v Jihočeském divadle. Tam ztvárnila řadu rolí a spolupracovala s režiséry jako je Thomas Zielinski, Ivan Krejčí, Lukáš Brutovský, Martin Glaser, Petr Zelenka a další. S herci z Jihočeského divadla hraje také na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově, kde byla např. Constance ve Třech mušketýrech nebo Marianou v Robinu Hoodovi. Po čtyřletém angažmá se vrátila zpět do rodné Prahy, aby se mohla více věnovat práci před kamerou. S Jihočeským divadlem nadále spolupracuje, dále také se souborem Bodyvoice band a od září roku 2017 spolupracuje i s divadlem Rokoko (Městská divadla pražská).

Svou první velkou příležitost s natáčením dostala ve filmu BEZ DOTEKU (rež. M. Chlupáček, 2013), kde ztvárnila hlavní roli dívky Jolany. Dále pak hrála např. roli Hanky v dramatu HANY (rež. Mike Samir, 2014), spolupracovala na krátkém filmu FURIANT (rež. O. Hudeček, 2015), který vyhrál velkou cenu poroty na festivalu Sundance, nebo na krátkometrážním filmu Ďábel čeká na smrt (rež. O. Růžička, 2017). Pravidelně spolupracuje také s FAMO a s FAMU International, kde točí mimo jiné v angličtině. Televizním divákům je známá jako představitelka Aleny Koukalové ze seriálu ULICE. Hrála také v hudebních videoklipech kapel Chinaski, Pub Animals, Obří Broskev a DiCaprio.

Běhá, tančí, leze na stěně, ráda chodí po horách, plave, od roku 2014 se věnuje soukromým tréninkům a fitness lekcím. Miluje hudbu, proto ji nejen poslouchá, ale v lednu 2015 založila kapelu CUVÉE, kde zpívá a píše texty. “ Když mám možnost hrát s kapelou nebo skládat, cítím svobodu, kterou potřebuju, abych mohla fungovat. Prostřednictvím rolí, které mám tu možnost hrát, zase poznávám svět z různých perspektiv a lépe si uvědomuji, kým chci a kým nechci být.''

Filmografie

2017 | Venku je na nule

videoklip kapely Chinaski; režie: Martin Linhart; role: pokojská

2016 - 17 | Ulice

TV seriál; režie: Stanislav Sládeček, Jiří Andrle, Juraj Deák, atd.; role: Alena Koukalová

2017 | Ďábel čeká na smrt

Krátkometrážní film; režie: Daniel Růžička; role: Lída

2016 | Kreutzerova sonáta

divadelní záznam; režie: Lukáš Brutovský; role: Žena

2016 | Ona

videoklip kapely DiCaprio; režie: Robert Picka

2016 | Detektivní

videoklip kapely Pub Animals; vhsproduction; role: paní Pokorná

2015 | Furiant

Krátkometrážní film; režie: Ondřej Hudeček

2014 | Hany

Celovečerní film; režie: Mike Samir; role: Hanka

2014 | Místa

Celovečerní film; režie: Radim Špaček

2013 | Bez doteku

režie: Matěj Chlupáček; role: Jolana

Divadelní inscenace

2017 | Otec

Divadlo ROKOKO

2017 | Ženy Jindřicha VIII. aneb Chudák král(em)

Otáčivé hlediště Český Krumlov; režie: Martin Glaser; role: Jana Seymourová

2017 | Dekameron

Otáčivé hlediště Český Krumlov; režie: Martin Glaser; role: Smrt (Mariana)

2017 | Don Juan

Jihočeské divadlo; režie: Thomas Zielinski; role: Karlička

2016 | Knězovy děti

Jihočeské divadlo; režie: Jana Kališová; role: Vesna

2016 | Robin Hood

Otáčivé hlediště Český Krumlov; režie: Martin Glaser; role: Mariana

2016 | Přísámbůh!

Jihočeské divadlo; režie: Janusz Klimsza; role: Jessica

2016 | Shakespeare v Hollywoodu

Jihočeské divadlo; režie: Jana Kališová; role: Olivie

2015 | Archa naděje

Jihočeské divadlo; režie: Jana Kališová; role: Ada Langerová

2015 | Kreutzerova sonáta

Jihočeské divadlo; režie: Lukáš Brutovský; role: Žena

2015 | Pes Baskervillský

Otáčivé hlediště Český Krumlov; režie: Petr Zelenka

2015 | Pohani

Jihočeské divadlo; režie: Mikoláš Tyc; role: Kristýna

2015 | Zavolejte Jeevese

Jihočeské divadlo; režie: Martina Schlegelová; role: Zenobie Nobby Hopwoodová

2015 | Poker face

Jihočeské divadlo; režie: Thomas Zielinski; role: Pavlína

2014 | Tři mušketýři

Otáčivé hlediště Český Krumlov; režie: Martin Glaser; role: Constance Bonacieux

2014 | Louis a Louisa

Jihočeské divadlo; režie: Ivan Krejčí; role: Louisa

2014 | Yerma

Jihočeské divadlo; režie: Jiří Heřman; role: 3.pradlena, 2.děvče

2014 | Blackout

Jihočeské divadlo; režie: Martin Glaser; role: Klára

2013 | Vojna

Bodyvoice Band; režie: Jaroslava Šiktancová

2012 | Roztomilý člověk

Divadlo konzervatoře; režie: Gustav Skála; role: Karla Hašková